Activiteitenkalender

11
SEP

vrijdag 11 september 2020
Zwerfafvalactie Scholen gemeente Sittard Geleen

Datum / tijd : 11-9-2020 / 00:00 uur
Startplaats : op en rondom school
Organisatie : CNME i.s.m. Gemeente Sittard Geleen

Beschrijving

 

Scholen en scouting kunnen op vrijdag 11 september  meedoen aan de 2e zwerfafvalactie van dit jaar in de gemeente Sittard-Geleen. 

Wij haken aan bij de World Clean Up day.

Educatie
Je kunt ook educatie aanvragen bij CNME De Rollen. De impact die de opruimactie op de kinderen heeft, wordt daarmee aanzienlijk vergroot omdat kinderen beter beseffen waaròm ze zwerfvuil opruimen.

Faciliteiten
De benodigde materialen (hesjes, grijpstokken, handschoenen en vuilniszakken) worden tijdig op het door jou opgegeven adres bezorgd. Na afloop wordt alles, mèt het ingezamelde zwerfafval, opgehaald.

Heb je nog vragen?

Jullie zijn helden dat je je op deze dag inzet voor je medemens. Want van een schone wereld, daar geniet iedereen van mee!

 

Meer informatie

Je kunt je tot 16 augustus aanmelden. Stuur een mail met je gegevens of gebruik het formulier bovenaan deze pagina. Wij nemen vervolgens contact met je op.

12
SEP

zaterdag 12 september 2020
Zwerfvuilactie voor iedereen! In Sittard-Geleen

Datum / tijd : 12-9-2020 / 10:00 uur
Startplaats : bepaal je zelf
Organisatie : CNME De Rollen i.s.m. Gemeente SG

Beschrijving

Scouting, buurtverenigingen, bedrijven, politieke partijen, verenigingen, wijkplatforms, buren, gezinnen, individuen ... iedereen die iets wil doen tegen het zwerfvuil kan op zaterdag 12 september meedoen aan de 2e zwerfafvalactie dit jaar in de gemeente Sittard-Geleen. Wij haken aan bij de World Clean Up day.

Meer informatie

Je bepaalt zelf op welke plek en tijdstip in de week je deze actie wilt uitvoeren. De benodigde materialen (hesjes, prikkers, handschoenen, afzetlint en vuilniszakken) worden tijdig op het door jou opgegeven adres bezorgd. Na afloop wordt alles, mèt het ingezamelde zwerfafval, opgehaald.

Je kunt je tot 16 augustus aanmelden. Stuur een mail met je gegevens of gebruik het formulier bovenaan deze pagina. Wij nemen vervolgens contact met je op.

14
SEP

maandag 14 september 2020
Hele week zwerfvuilactie voor scholen in Beek

Datum / tijd : 14-9-2020 / 09:00 uur
Startplaats : op school
Organisatie : CNME, gemeente Beek, school

Beschrijving

Zwerfafvalactie, doet jouw school ook weer mee aan de opruimactie tijdens de Beek Schoon Week? Met deze actie sluit Beek aan bij de World Cleanup Day. 

De school bepaalt zelf waar en op welk tijdstip jullie de actie uitvoeren. De benodigde materialen (veiligheidshesjes, afvalknijpers, handschoenen, vuilniszakken) worden vooraf op school bezorgd en - samen met het verzamelde afval - opgehaald.

Educatie rondom zwerfafval
Rondom de zwerfvuilactie bieden we gratis educatieve activiteiten aan voor de hele school. De combinatie van educatie én actie heeft het meeste effect bij de leerlingen. Kijk hier voor het aanbod, kies Voedsel en grondstoffen.

Heb je nog vragen?

Aanmelden kan tot 1 september 2020 via het insschrijfformulier uit de brochure of het formulier op deze pagina.

19
SEP

zaterdag 19 september 2020
Zwerfvuilactie gemeente Beek

Datum / tijd : 19-9-2020 / 10:00 uur
Startplaats : op diverse plekken
Organisatie : CNME De Rollen en gemeente Beek

Beschrijving

Op zaterdag 19 september kan iedereen die zich stoort aan zwerfvuil de handen uit de mouwen steken en de irritatie omzetten in voldoening. Of we na afloop aan de deelnemers een gezonde lunch kunnen aanbieden, zoals voorgaande jaren, staat nog te bezien.

Je kunt je individueel aanmelden, met je gezin, met je vereniging of bedrijf, met je buren, iedereen is welkom. Aanmelden kan tot 10september.

De gemeente zorgt voor de benodigde materialen: handschoenen, hesje, grijpstok en vuilniszakken. Ook haalt de gemeente diezelfde zaterdag het afval op.

Meer informatie

Waar gebeurt het?
In Neerbeek, Spaubeek, Genhout en waarschijnlijk ook in centrum Beek.

Neerbeek: verzamelen op het Callistusplein
Genhout: verzamelen bij Kantine GSV'28 Op Den Hoogen Boom 61, 6191 PE Beek
Spaubeek: verzamelen bij Schoolstraat 3 Spaubeek (scouting De Windroos)
Centrum Beek: PIW Home De Stegen

Tijden
Van 10 tot 12 uur. Eventueel aansluitend is de lunch of koffie met vlaai.

Heb je nog vragen?

Aanmelden
Tot 11 september kun je je aanmelden via info@derollen.nl , via dit inschrijfformulier of via 06-51851397. Geef aan waar je wilt inzamelen, met hoeveel personen en of je deelneemt aan de lunch.

25
SEP

vrijdag 25 september 2020
Aan de slag met de 17 Werelddoelen van de VN

Datum / tijd : 25-9-2020 / 09:00 uur
Startplaats : op school
Organisatie : Limburgse NME-centra

Beschrijving

Deze dag - 25-09-2020 - krijgen zoveel mogelijk Limburgse schoolklassen van het basis- en voortgezet onderwijs les over de zeventien Werelddoelen (Sustainable Development Goals).
Het is dan 5 jaar geleden dat 193 landen de 17 Werelddoelen vast- stelden: een gezamenlijke en allesomvattende agenda om te streven naar een eerlijke, rechtvaardige en duurzame wereld voor iedereen. In 2030 moeten de doelen bereikt zijn.

De kinderen van nu zijn in 2030 volwassen wereldburgers. Redenen genoeg om hen bekend te maken met deze doelen en vervolgens meteen tot actie over te gaan.

Gastdocenten worden ingewerkt door de Limburgse NME-centra om de Global Goal les op school te verzorgen. 

Inzet is om op 25 september 2020, als de Doelen hun vijfde verjaardag vieren, hier in heel Nederlands en Belgisch Limburg aandacht aan te besteden.

Heb je interesse om mee te doen, als gastdocent of met je klas? Meld je dan nu al aan?

Idee: John Steijns CNME Maastricht en Mergelland

Welkom | Over De Rollen | Activiteiten | Lesmaterialen | Excursies | Nieuws | Contact

©2020 CNME De Rollen | Disclaimer | Sitemap