Activiteitenkalender

18
MRT

woensdag 18 maart 2020
Kinderklimaattop

Datum / tijd : 18-3-2020 / 09:00 uur
Startplaats : Driehuis (bij IJmuiden)
Organisatie : Klimaatverbond Nederland, de Missing Chapter Foundation, de gemeente Velsen en het Pieter Vermeulen Museum

Beschrijving

Op 19 maart vindt de landelijke Kinderklimaattop plaats: een klimaattop, waar kinderen het woord voeren. De Kinderklimaattop staat in het teken van doel 17 van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties: ‘Partnerschappen om doelstellingen te behalen'.

Meer informatie

Schoolklassen konden zich opgeven om deel te nemen aan deze editie van de Kinderklimaattop. De deadline voor aanmelding was 28 januari.

https://www.groenevoetstappen.nl/kinderklimaattop/

18
MRT

woensdag 18 maart 2020
Boomfeestdag 2020 Stein en Schipperskerk

Datum / tijd : 18-3-2020 / 09:30 uur
Startplaats : nog onbekend
Organisatie : CNME, Gemeente Sittard-Geleen, Natuurmonumenten

Beschrijving

In onze regio wordt Boomplantdag gevierd in Schipperskerk en in Stein. Schoolklassen uit Born en Grevenbicht/Obbicht en Stein/Elsloo worden benaderd voor deelname.

20
MRT

vrijdag 20 maart 2020
Zwerfvuilactie scholen en scouting Gem. Sittard-Ge ...

Datum / tijd : 20-3-2020 / 09:00 uur
Startplaats : op school
Organisatie : CNME De Rollen i.s.m. Gemeente SG

Beschrijving

Scholen en scouting kunnen op vrijdag 20 maart meedoen aan de jaarlijkse zwerfafvalactie in de gemeente Sittard-Geleen. 

Educatie
Je kunt ook educatie aanvragen bij CNME De Rollen. De impact die de opruimactie op de kinderen heeft, wordt daarmee aanzienlijk vergroot omdat kinderen beter beseffen waaròm ze zwerfvuil opruimen.

Faciliteiten
De benodigde materialen (hesjes, grijpstokken, handschoenen en vuilniszakken) worden tijdig op het door jou opgegeven adres bezorgd. Na afloop wordt alles, mèt het ingezamelde zwerfafval, opgehaald.

Je kunt je tot 21 januari aanmelden via het inschrijfformulier. Geef aan ons door op welke plek en tijdstip je deze actie wilt uitvoeren. Wij nemen daarna contact met je op voor verdere afspraken.

Heb je nog vragen?

Jullie zijn helden dat je je op deze dag inzet voor je medemens. Want van een schone wereld, daar geniet iedereen van mee!

21
MRT

zaterdag 21 maart 2020
Zwerfvuilactie hele Gemeente Sittard-Geleen

Datum / tijd : 21-3-2020 / 10:00 uur
Startplaats : Diverse plekken in de gemeente
Organisatie : CNME De Rollen en Gem. Sittard-Geleen

Beschrijving

Op zaterdag 21 maart kan iedereen die wil (scouting-, buurt- en personeelsverenigingen, wijkplatforms, bedrijven en individuele personen, jong en minder jong) meedoen aan de jaarlijkse zwerfafvalactie in de gemeente Sittard-Geleen.

Je bepaalt zelf op welke plek en tijdstip je deze actie wilt uitvoeren. Scholen kunnen educatie aanvragen bij CNME De Rollen om de impact die de opruimactie op de kinderen heeft, te vergroten.

Materialen
De benodigde materialen (hesjes, grijpstokken, handschoenen en vuilniszakken) worden tijdig op het door jou opgegeven adres bezorgd. Na afloop wordt alles, mèt het ingezamelde zwerfafval, opgehaald.

Je kunt je tot 7 februari aanmelden via een mailtje of via het formulier bovenaan de pagina. Wij nemen daarna contact met je op voor verdere afspraken.

Wil jij je vaker inzetten voor een schone omgeving?
Je samen inzetten voor een schone en leefbare omgeving geeft veel voldoening, dat blijkt ieder jaar weer opnieuw. Heb je de smaak te pakken en wil je na deze ervaring vaker afval opruimen, laat het ons weten, dan regelen we dat de gemeente je ondersteunt met zakken, handschoenen, grijpstok en afval ophalen.

Heb je nog vragen? 

Aanmelden kan tot 7 februari 2020

23
MRT

maandag 23 maart 2020
Zwerfvuilactie scholen Beek 23-27 maart

Datum / tijd : 23-3-2020 / 09:00 uur
Startplaats : op school
Organisatie : CNME De Rollen en Gem. Beek

Beschrijving

Zwerfafvalactie, doet jouw school ook weer mee aan de opruimactie tijdens de Beek Schoon Week?
Dit is in week 13, van 23 tot 27 maart 2020. Met deze actie sluit Beek aan bij de landelijke opruimactie.

De school bepaalt zelf waar en op welk tijdstip jullie de actie uitvoeren. De benodigde materialen (veiligheidshesjes, afvalknijpers, handschoenen, vuilniszakken) worden vooraf op school bezorgd en - samen met het verzamelde afval - opgehaald.

Educatie rondom zwerfafval
Rondom de zwerfvuilactie bieden we educatieve activiteiten aan voor de hele school. De combinatie van educatie én actie heeft het meeste effect bij de leerlingen. Kijk hier voor het aanbod, kies Voedsel en grondstoffen.

Heb je nog vragen?

Aanmelden kan tot 1 maart 2020

Welkom | Over De Rollen | Activiteiten | Lesmaterialen | Excursies | Nieuws | Contact

©2020 CNME De Rollen | Disclaimer | Sitemap