Activiteitenkalender

27
JUN

zaterdag 27 juni 2020
Zwerfvuilactie inwoners Sittard/Geleen (i.p.v. 21 ...

Datum / tijd : 27-6-2020 / 10:00 uur
Startplaats : Diverse plekken in de gemeente
Organisatie : CNME De Rollen en Gem. Sittard-Geleen

Beschrijving

Ondanks het Corvid-19 virus  kan iedereen die wil (scouting-, buurt- en personeelsverenigingen, wijkplatforms, bedrijven en individuele personen, jong en minder jong) meedoen aan de jaarlijkse zwerfafvalactie in de gemeente Sittard-Geleen op zaterdag 27 juni aanstaande met inachtneming van de maatregelen die hiervoor zijn opgesteld. zie onderstaande link.

https://www.supportervanschoon.nl/supporternieuws/preventiemaatregelen-i-v-m-coronavirus/

Je bepaalt zelf op welke plek en tijdstip je deze actie wilt uitvoeren. Scholen kunnen educatie aanvragen bij CNME De Rollen om de impact die de opruimactie op de kinderen heeft, te vergroten.

Materialen
De benodigde materialen (hesjes, grijpstokken, handschoenen en vuilniszakken) worden tijdig op het door jou opgegeven adres bezorgd. Na afloop wordt alles, mèt het ingezamelde zwerfafval, opgehaald.

Wil jij je vaker inzetten voor een schone omgeving?
Je samen inzetten voor een schone en leefbare omgeving geeft veel voldoening, dat blijkt ieder jaar weer opnieuw. Heb je de smaak te pakken en wil je na deze ervaring vaker afval opruimen, laat het ons weten, dan regelen we dat de gemeente je ondersteunt met zakken, handschoenen, grijpstok en afval ophalen.

Heb je nog vragen? 

25
SEP

vrijdag 25 september 2020
Aan de slag met de 17 Werelddoelen van de VN

Datum / tijd : 25-9-2020 / 09:00 uur
Startplaats : op school
Organisatie : Limburgse NME-centra

Beschrijving

Deze dag - 25-09-2020 - krijgen zoveel mogelijk Limburgse schoolklassen van het basis- en voortgezet onderwijs les over de zeventien Werelddoelen (Sustainable Development Goals).
Het is dan 5 jaar geleden dat 193 landen de 17 Werelddoelen vast- stelden: een gezamenlijke en allesomvattende agenda om te streven naar een eerlijke, rechtvaardige en duurzame wereld voor iedereen. In 2030 moeten de doelen bereikt zijn.

De kinderen van nu zijn in 2030 volwassen wereldburgers. Redenen genoeg om hen bekend te maken met deze doelen en vervolgens meteen tot actie over te gaan.

Gastdocenten worden ingewerkt door de Limburgse NME-centra om de Global Goal les op school te verzorgen. 

Inzet is om op 25 september 2020, als de Doelen hun vijfde verjaardag vieren, hier in heel Nederlands en Belgisch Limburg aandacht aan te besteden.

Heb je interesse om mee te doen, als gastdocent of met je klas? Meld je dan nu al aan?

Idee: John Steijns CNME Maastricht en Mergelland

9
OKT

vrijdag 9 oktober 2020
Voorleesactie op Dag van de Duurzaamheid

Datum / tijd : 9-10-2020 / 09:00 uur
Startplaats : op school
Organisatie : Duurzame PABO

Beschrijving

Op vrijdag 9 oktober 2020 is het de Dag van de Duurzaamheid en wordt er op duizenden basisscholen weer voorgelezen. 

Voor de Dag van de Duurzaamheid 2020 verschijnt een nieuwe verhalenbundel: ‘De wereld van kleding'. Kinderen (4-12 jaar) maken voor het boek de tekeningen en pabo-studenten schrijven de verhalen. Samen met kinderen en studenten zijn al drie boeken gemaakt: De wereld van plastic, De wereld van Voedsel en de Kracht van nieuwe energie. Dit jaar duiken we in het thema kleding!

Uit het boek wordt op de Dag van de Duurzaamheid voorgelezen door bekende Nederlanders, burgemeesters, wethouders, leerkrachten, ouders en duurzame professionals. Scholen in Nederland kunnen het boek gratis aanvragen.

Samen met hen denken kiinderen na over deze vragen: Waar is jouw kleding van gemaakt? Door wie is het gemaakt en in welk land? Hoe komt jouw kleding hier in Nederland: per boot of vliegtuig? Wat is fast fashion en wat is duurzame kleding? Waar gaat jouw kleding heen als je het niet meer draagt?

17
MRT

woensdag 17 maart 2021
Boomfeestdag

Datum / tijd : 17-3-2021 / 09:00 uur
Startplaats : nog onbekend
Organisatie : CNME

Beschrijving

Nadere informatie volgt

19
MRT

vrijdag 19 maart 2021
Zwerfvuilactie Sittard-Geleen

Datum / tijd : 19-3-2021 / 09:00 uur
Startplaats : op school
Organisatie : CNME en gemeente SG

Beschrijving

Informatie volgt, maar voor de gang van zaken kun je alvast een kijkje nemen bij 20 maart 2020.

Welkom | Over De Rollen | Activiteiten | Lesmaterialen | Excursies | Nieuws | Contact

©2020 CNME De Rollen | Disclaimer | Sitemap