Nieuwsoverzicht

Nieuws archief

We hebben een klus geplaatst op Nldoet
zondag 22 november 2015

Wil jij ook actief meewerken aan NLdoet? Op 11 maart kun je ons helpen bij het bouwen van een aantal stellingkasten. Heb je zin de handen uit de mouw ... Lees verder »

Wandelen voor Water in het Limbrichterbos in Born
maandag 23 maart 2015

Honderdtien leerlingen uit Sittard-Geleen hebben op 24 maart deelgenomen aan Wandelen voor Water in het Limbrichterbos in Born. Leerlingen van groep 7 ... Lees verder »

IVN Activiteiten
maandag 5 januari 2015

Door het jaar heen worden door de verschillende IVN afdelingen diverse activiteiten georganiseerd. Lees verder »

Fietsen voor Bomen
vrijdag 26 september 2014

Vrijdag 26 september was het dan zover. Scholen uit Sittard, Geleen, Limbricht en Buchten en de deelnemers aan de fietstocht van het IVN hebben samen ... Lees verder »

Vliegend Hert
woensdag 24 september 2014

VLIEGENDE START VOOR VLIEGEND HERT IN GELEENBEEKDAL Natuurmonumenten start op 29 september met diverse werkzaamheden in en rond Schinnen, Wolfhage ... Lees verder »

Welkom op de open dagen
dinsdag 7 januari 2014

Op vrijdag 17 januari vindt de officiele opening plaats van het gebouw van het Dierenbeschermingscentrum, waarin het CNME de Rollen is gehuisvest. De ... Lees verder »

Het menu van de uil
woensdag 27 november 2013

Een aantal kinderen die zich via NJOY in Beek hadden aangemeld, ging op woensdagmiddag 26 november 2013 aan de slag met het uitpluizen van braakballen ... Lees verder »

Soep in de klas
donderdag 21 november 2013

Kinderen van groep 5 van bs Lahrhof hebben met behulp van de leskist Soep een heerlijke soep bereid. Lees verder »

Brugklassers SG Trevianum leren van water
donderdag 17 oktober 2013

In de week voorafgaande de herfstvakantie zijn alle 439 leerlingen van de brugklas van SG Trevianum onder begeleiding van docenten en ouders in Plinth ... Lees verder »

Bomenspel
dinsdag 24 september 2013

In het kader van de Kinderboekenweek met als thema Sport en spel, is door het CNME-WM een Bomenspel ontwikkeld waarvoor scholen zich konden aanmelden ... Lees verder »

Jubileumsymposium Cradle to Cradle & Educatie
dinsdag 25 juni 2013

Informatie & inspiratie; dat waren de cadeaus die het jubilerende CNME-WM schonk met haar symposium op woensdag 19 juni. Lees verder »

Een nieuwe toekomst in een nieuw gebouw
donderdag 4 april 2013

Stichting Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek (CNME WM) is voornemens te verhuizen naar Dierenbeschermingscentrum Limburg in ... Lees verder »

Jaarverslag 2012
woensdag 6 maart 2013

"Voor u ligt alweer het negende jaarverslag van het CNME Westelijke Mijnstreek." Aldus de voorzitter van de stichting Eduard Habets. Hij vervolgt: ... Lees verder »

10 jarig bestaan CNME WM
dinsdag 5 maart 2013

Dit jaar, 2013, bestaat Stichting Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek (CNME WM) tien jaar. In deze periode zijn vrijwel alle ... Lees verder »

Nieuwsbrief Tussen Maas en Roode Beek jan. 2013
dinsdag 8 januari 2013

De editie van de Nieuwsbrief Tussen Maas en Roode Beek van het Centrum voor natuur- en milieueducatie van januari 2013 is verschenen. Lees verder »

Workshops Duurzaamheid
dinsdag 19 juni 2012

Duurzaamheid is tegenwoordig een veelgebruikt begrip. Hiermee wordt bedoeld dat er nu en in de toekomst geen schade wordt aangericht aan het leven op ... Lees verder »

Watch op de Floriade
dinsdag 5 juni 2012

In de week van 4 tot en met 8 juni konden kinderen die in schoolverband een bezoek brachten aan de Floriade de workshop Watch Limburg uitvoeren. Lees verder »

Kalender voor basisschoolactiviteiten Westelijke Mijnstreek februari t/m mei 2012
dinsdag 24 januari 2012

Met de nog komende wintermaanden en de lente in het vooruitzicht willen we leerkrachten van basisscholen in de regio Westelijke Mijnstreek graag atten ... Lees verder »

Energiek op school
dinsdag 3 januari 2012

Het Centrum biedt met ingang van 2012 gastlessen aan rondom energie.  Lees verder »

Welkom | Over De Rollen | Activiteiten | Lesmaterialen | Excursies | Nieuws | Contact

©2022 CNME De Rollen | Disclaimer | Sitemap